Νέα - Ανακοινώσεις

Home / Νέα
Φεβρουάριος 2022

Εφαρμογή έξυπνης και ενεργής συσκευασίας ιχθυηρών και ανάπτυξη καινοτόμου συστήματος διαχείρισης και διασφάλισης υψηλής ποιότητας και βελτιωμένης διατηρησιμότητας (Δοκιμές-έρευνες πεδίου)

Κατά τη διάρκεια του έργου πραγματοποιήθηκαν δοκιμές-έρευνες πεδίου κατά τις οποίες δοκιμάστηκε η χρήση κατάλληλων εκπομπών CO2 (CO2 PADs) και χρονοθερμοκρασιακών ολοκληρωτών (TTIs) σε πραγματικές συνθήκες επεξεργασίας και συσκευασίας φρέσκων ιχθυηρών (τσιπούρα και λαβράκι).

Παρουσίαση εφαρμογής

Οκτώβριος – Νοέμβριος 2021

Δοκιμές καταναλωτών, Εργαστήριο Οργανοληπτικού Ελέγχου και Ποιότητας Τροφίμων, ΕΛΚΕΘΕ

Δοκιμές καταναλωτών πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2021 στο Εργαστήριο Οργανοληπτικού Ελέγχου και Ποιότητας Τροφίμων στις εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΘΕ στην Ανάβυσσο.

Σκοπός των δοκιμών αυτών ήταν η μελέτη της φρεσκότητας νωπών ιχθυρών με βάση τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά (εμφάνιση, γεύση, οσμή) υπό το πρίσμα των καταναλωτών. Η δοκιμή περιελάμβανε αξιολόγηση ωμού αλλά και μαγειρεμένου δείγματος τσιπούρας και λαβρακίου, ολόκληρου και φιλέτου.

Επόμενο βήμα στη μελέτη είναι η ποσοτικοποίηση των χαρακτηριστικών αυτών και η συσχέτισή τους με αντικειμενικά κριτήρια όπως μικροβιολογικοί και φυσικοχημικοί παράγοντες.

                   

7 Ιουλίου 2021

2η ετήσια συνάντηση εργασίας

Η 2η ετήσια συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ.

         

Πρόγραμμα

16 Δεκεμβρίου 2020

Eνδιάμεση συνάντηση εργασίας (Midterm Meeting), Τηλεδιάσκεψη WEBEX

Η Eνδιάμεση συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με Τηλεδιάσκεψη WEBEX

                 

Πρόγραμμα

21 Ιουλίου 2020

1η ετήσια συνάντηση εργασίας

Η 1η ετήσια συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολυμέσων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΕΜΠ.

               

Πρόγραμμα

13 Ιουνίου 2019

Kick-off meeting, Αθήνα

Η εναρκτήρια συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Κουμούτσου της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Πρόγραμμα